Xemacs error. Missing library?

Xemacs error. Missing library?

Post by John Eikenberry [MSA » Wed, 24 Jan 1996 04:00:00



Hello,

I am having a problem getting my xemacs to run. I am running it on
linux (1.2.13) the RedHat/Caldera distribution.

When I run Xemacs-19.13 it opens a terminal window and says:
./xemacs-19.13: can't resolve symbol '_h_errno'

I suspect that I might be missing the library which contains this
symbol.  If this is the case, does anyone know which library I am
missing?  If this isn't the case (in your opinion) please let me know
what you think is wrong.

BTW, I downloaded two Xemacs files, a common one and a linux-elf specific
binary. I installed them in /usr/local like the README file instructed.

Any help would be appreciated.

John Eikenberry

 
 
 

Xemacs error. Missing library?

Post by James Mcphers » Thu, 25 Jan 1996 04:00:00



: Hello,
: I am having a problem getting my xemacs to run. I am running it on
: linux (1.2.13) the RedHat/Caldera distribution.
: When I run Xemacs-19.13 it opens a terminal window and says:
: ./xemacs-19.13: can't resolve symbol '_h_errno'
: I suspect that I might be missing the library which contains this
: symbol.  If this is the case, does anyone know which library I am
: missing?  If this isn't the case (in your opinion) please let me know
: what you think is wrong.

I suspect that your version of libc is outdated (it's either that or it is
too new ;>) There was some traffic on this topic about 6 weeks ago - an
archive server might help, as might a search of your nearest sunsite mirror
for either (a) a new version of xemacs, or (b) different version of libc.

cheers
jcm
--
Historian/Inter Library Loans


        Anglican Youth Ministries, Diocese of Brisbane
        http://www.uq.oz.au/~mljmcphe

 
 
 

1. libpng.so.3 - missing library file missing

I reinstalled ghostscript from another mirror site Still have the same problem  .
Please HELP . some suggestions .
# ldd /opt/csw/bin/gs
        libXt.so.4 =>    /usr/lib/libXt.so.4
        libXext.so.0 =>  /usr/lib/libXext.so.0
        libX11.so.4 =>   /usr/lib/libX11.so.4
        libpng.so.3 =>   (file not found)
        libz.so.1 =>     /usr/lib/libz.so.1
        libm.so.1 =>     /usr/lib/libm.so.1
        libc.so.1 =>     /usr/lib/libc.so.1
        libSM.so.6 =>    /usr/lib/libSM.so.6
        libICE.so.6 =>   /usr/lib/libICE.so.6
        libdga.so.1 =>   /usr/openwin/lib/libdga.so.1
        libsocket.so.1 =>        /usr/lib/libsocket.so.1
        libnsl.so.1 =>   /usr/lib/libnsl.so.1
        libdl.so.1 =>    /usr/lib/libdl.so.1
        libmp.so.2 =>    /usr/lib/libmp.so.2
#

2. Two X servers, one monitor - problem

3. X error - missing libraries?

4. conf files for networking

5. Strange missing library error with gcc -g

6. internes Modem installieren??????????????

7. Missing libpng for XEmacs

8. LILO fills screen with 1's and 0's

9. XEmacs 20.3 Info files Missing

10. Need library for Xemacs

11. xemacs and shared library "libXm.so.2.0"

12. HELP!!! Fortran library or Linux library error!

13. Error, while starting Java Development or XEmacs