HELP! Lilo is killing me!

HELP! Lilo is killing me!

Post by Martin Schul » Wed, 23 Jul 1997 04:00:00




> I installed linux (redhat 4.2) the other day.
> When it tried to install lilo, it failed to install on either my mbr
> or a linux disk. As a result I am stuck booting from a floppy. I am
> hoping that trying to reinstall just lilo may get it to boot off the
> hd. This is how my drives are set up:

[snip]

What are your actual problems?

What does your /etc/liloconf file look like?

What kind of error messates to you receive?

I'd like to help you (if I could), but at least me, I cannot read your
mind!

Cheers,
        Martin Schulz

 
 
 

HELP! Lilo is killing me!

Post by Erik Hense » Mon, 28 Jul 1997 04:00:00



>I installed linux (redhat 4.2) the other day.
>When it tried to install lilo, it failed to install on either my mbr
>or a
>linux disk. As a result I am stuck booting from a floppy. I am hoping
>that
>trying to reinstall just lilo may get it to boot off the hd. This is
>how
>my drives are set up:
>I have one IDE M1614AU Fujitsu 1091 Mb Hard disk
>Partition | Size  | Format |   DOS  |  Linux     |  Bootable
>Type      |       |        | mount  | Mount      |   flag
>-------------------------------------------------------------------
>Primary   | 300   | DOS/W95| C:     | /msdos     | Yes
>Primary   | 100   | Linux  |        | /          | Yes
>Extended:
>  Logical | 30    |Lin Swap|        | the swap   | No
>  Logical | ~500  |Linux   |        | /usr       | No

As far as I know, you should only set one bootable flag, in this case
set it to the first partition.
Quote:>I need to be able to boot Win95, but default to Linux. In linux, win95
>drive needs to be accessable.

That's no problem. If you could post /etc/lilo.conf to this newsgroup
or to me, we could solve the problem. However, if you set the bootable
flags correctly, your problems meight be gone (but I don't know your
problems....)

---
Erik Hensema
Please remove the "delete_me" from my address before replying.
**      I'm in Spain august 1st till august 17th :-))        **
** don't expect me to answer your mail during that time :-)) **

 
 
 

1. I am with the following error, when i am running lilo...

Hi,
       I could't understand whats going wrong.
I compiled new kernel with kgdb patch..and entered the details in /etc/lilo.conf
and running lilo..

i got the following lines..

Warning: /etc/lilo.conf should be writable only for root ( I am in root login only)
Warning: device 0x0306 exceeds 1024 cylinder limit.

geo_comp_addr: Cylinder number is too big (  1146 > 1023).

Could any one help me out...

thanks,
srinivas.

2. Computone Inteleport II Serial card drivers??

3. I am confident you will help me with "LI" from LILO

4. Anyone know how to get RH on a 386sx20Mhz 4Mb Ram 40MbHD?

5. help: killed win95 partition with lilo

6. a.out format?

7. LiLo killed my Compaq; HELP!?

8. explicit lpd/lpr problem

9. Help! I've killed LILO

10. win95 killed lilo on scsi drive. Please help!

11. Help! LILO killed my boot sector.

12. LiLo killed my Compaq; HELP!?

13. Help : win95 killed LILO