Problem w/ Adaptec 2940W controller and Red Hat 4.2 install

Problem w/ Adaptec 2940W controller and Red Hat 4.2 install

Post by Ken T » Sat, 26 Jul 1997 04:00:00



I'm trying to install Red Hat 4.2. However, the installation program can't
communicate with a SCSI disk on the chain.

I have an Adaptec 2940W SCSI card.  With a Western Digital Wide SCSI
drive and a Seagate SCSI (8 bit) drive.  The installation correctly
identifies the WD drive.  But can't get the drive info from the
Seagate drive.  it sees the drive and recognizes it is an 8-bit device.
However, it times out trying to communication with it, abort and tries
again.  The installation simple loops through this process continually
trying to talk to the seagate drive.  

I can boot Window NT and partition/format the seagate drive so I know
it is functioning properly.  Also, if I try the installation w/o the
WD drive, it still fails to communicate properly with the Seagate.  

The WD drive is SCSI id 0, the seagate SCSI id 1.  I need to access the
seagate, because that is were i will be installing Linux too.  

Any help would be appreciated.

The following is the out message sequence the install program gives
while trying to talk to the seagate drive:

Target 1 Channel A, refusing Wide negotiation, using 8 bit.
SCSI aborting command due to time ou: pid 2, SCSI 0, Channel 0, id 1, lun 0
  Test unit Ready 00 00 00
<4> aic7xxx (abort) Aborting scb 0, TCL 1/0/0
<4> SCSI  host 0 abort (pid 2) timed out reseting
<4> SCSI bus is being reset for host 0 channel 0
<4> aic7xxx (reset) target/channel 1/0
<4> aic7xxx (abort_reset) scb state 0x1, data-out phase, SCSISIGI=0x0
<4> aic7xxx (reset_device) target/channel -1/A, active_scb 0
<4> aic7xxx (match_scb) comparing target/channel -1/A to scb 1/A
<4> aic7xxx (reset_channel) channel reset, sequence restarted
<4> aic7xxx (done_aborted_scbs) Aborting scb 0, TCL=1/0/0

----------
                                          \//////
                                          [ O o ]
 Ken Tew - Licensed to Program             \_=_/
                                           _| |_
                                          / \_/ \
________________________________________oOOO___OOOo__

 
 
 

Problem w/ Adaptec 2940W controller and Red Hat 4.2 install

Post by Ken T » Mon, 28 Jul 1997 04:00:00



> I'm trying to install Red Hat 4.2. However, the installation program can't
> communicate with a SCSI disk on the chain.
> I have an Adaptec 2940W SCSI card.  With a Western Digital Wide SCSI
> drive and a Seagate SCSI (8 bit) drive.  The installation correctly
> identifies the WD drive.  But can't get the drive info from the
> Seagate drive.  it sees the drive and recognizes it is an 8-bit device.
> However, it times out trying to communication with it, abort and tries
> again.  The installation simple loops through this process continually
> trying to talk to the seagate drive.  
> I can boot Window NT and partition/format the seagate drive so I know
> it is functioning properly.  Also, if I try the installation w/o the
> WD drive, it still fails to communicate properly with the Seagate.  

Well, I solved the problem by turning of the Wide Negotiations with the
drive in the host adapter settings.  Note, I only had to turn it off
for that specific drive (via the SCSI id).

----------
                                          \//////
                                          [ O o ]
 Ken Tew - Licensed to Program             \_=_/
                                           _| |_
                                          / \_/ \
________________________________________oOOO___OOOo__