Apache and 'couldn't spawn child process'

Apache and 'couldn't spawn child process'

Post by Ken Willia » Sat, 27 Feb 1999 04:00:00



I'm running Apache 1.3.3 under Linux 2.0.35, and everything is working fine,
except every one in a while I get in my log file:

[Fri Feb 26 16:40:31 1999] [error] [client 24.226.98.184] (11)Try again:
couldn't spawn child process: /script.cgi.

If I go back and do the exact same thing, it works.  Happens about 20% of the
time.  I obviously maxed my number of processes because I have a really busy
site with alot of CGI, but I need to know what to change to fix this.

Anyone?

 
 
 

Apache and 'couldn't spawn child process'

Post by Juergen Hein » Sun, 28 Feb 1999 04:00:00



>I'm running Apache 1.3.3 under Linux 2.0.35, and everything is working fine,
>except every one in a while I get in my log file:

>[Fri Feb 26 16:40:31 1999] [error] [client 24.226.98.184] (11)Try again:
>couldn't spawn child process: /script.cgi.

>If I go back and do the exact same thing, it works.  Happens about 20% of the
>time.  I obviously maxed my number of processes because I have a really busy
>site with alot of CGI, but I need to know what to change to fix this.

It depends on what you're mean ... the max # of processes regarding the
whole system (then you're in for some kernel patching) or the # of processes
per user (ulimit).

Cheers,
Juergen

--
\ Real name     : Jrgen Heinzl                 \       no flames      /

  \ Phone Private : +44 181-332 0750              \                  /

 
 
 

Apache and 'couldn't spawn child process'

Post by Ken Willia » Sun, 28 Feb 1999 04:00:00



Quote:>It depends on what you're mean ... the max # of processes regarding the
>whole system (then you're in for some kernel patching) or the # of processes
>per user (ulimit).

I probably ran into a user limit, for nobody.  Does anyone know how to check
what the max is and how to change it?
 
 
 

1. Apache and 'couldn't spawn child process'

I'm running Apache 1.3.3 under Linux 2.0.35, and everything is working fine,
except every one in a while I get in my log file:

[Fri Feb 26 16:40:31 1999] [error] [client 24.226.98.184] (11)Try again:
couldn't spawn child process: /script.cgi.

If I go back and do the exact same thing, it works.  Happens about 20% of the
time.  I obviously maxed my number of processes because I have a really busy
site with alot of CGI, but I need to know what to change to fix this.

Anyone?

2. Serial programming problems (POSIX)

3. Why Apache says 'reason: couldn't spawn child process'?

4. Input needed for Digital Alpha based systems running Linux

5. No such file or directory: couldn't spawn child process: e:/apache/htdocs/test.pl

6. File Transfers Under Telnet?

7. Apache 1.3.3 - "Resource temporarily unavailable: couldn't spawn child process"

8. What's a "Toby" video card?

9. Couldn't spawn child process - Apache webserver problem on FreeBSD system.

10. Apache couldn't spawn child process

11. Apache: "Couldn't spawn child process" running CGI script

12. "couldn't spawn child process error" on Apache 1.2/IRIX 6.2

13. Apache Q: couldn't spawn child process