Unknown S3 Chipset Help wanted!

Unknown S3 Chipset Help wanted!

Post by Florian Streck » Fri, 09 Jun 1995 04:00:00



I bought a Genoa Phantom PCI/VLB Graphic Card with
the Trio64 Chipset Onboard. After installing Linux
I have problems with the XServer. After starting X11
the following message appears: Unknown S3 Chipset ...
and after this the message no screens found!
So I tried the SuperProbe Program to determin my Card
and the following results where obtained:
Unknown S3 Chipset
RAMDAC: 8-bit with 6-Bit ....
So I assume that my Chipset is not supported by the Xserver.
Is there a driver for the GENOA PCI/VLB Phantom Card???
Or does anyone know another solution for my problem???

Thanx a lot!

Floh

 
 
 

Unknown S3 Chipset Help wanted!

Post by Robert A Da » Fri, 09 Jun 1995 04:00:00


: I bought a Genoa Phantom PCI/VLB Graphic Card with
: the Trio64 Chipset Onboard. After installing Linux
: I have problems with the XServer. After starting X11
: the following message appears: Unknown S3 Chipset ...
: and after this the message no screens found!
: So I tried the SuperProbe Program to determin my Card
: and the following results where obtained:
: Unknown S3 Chipset
: RAMDAC: 8-bit with 6-Bit ....
: So I assume that my Chipset is not supported by the Xserver.
: Is there a driver for the GENOA PCI/VLB Phantom Card???
: Or does anyone know another solution for my problem???

: Thanx a lot!

: Floh
--

Was this after you picked the Generic S3 Trio64 for XF86Config?



 
 
 

Unknown S3 Chipset Help wanted!

Post by Harald Koen » Fri, 09 Jun 1995 04:00:00



Quote:> I bought a Genoa Phantom PCI/VLB Graphic Card with
> the Trio64 Chipset Onboard. After installing Linux
> I have problems with the XServer. After starting X11
> the following message appears: Unknown S3 Chipset ...
> and after this the message no screens found!
> So I tried the SuperProbe Program to determin my Card
> and the following results where obtained:
> Unknown S3 Chipset
> RAMDAC: 8-bit with 6-Bit ....
> So I assume that my Chipset is not supported by the Xserver.
> Is there a driver for the GENOA PCI/VLB Phantom Card???
> Or does anyone know another solution for my problem???

other (more true) possible assumption: your X server is too old.

get XFree86 3.1.1 which does support the S3 Trio64 chip.

Harald
--
All SCSI disks will from now on                     ___       _____
be required to send an email notice                0--,|    /OOOOOOO\
24 hours prior to complete hardware failure!      <_/  /  /OOOOOOOOOOO\
                                                    \  \/OOOOOOOOOOOOOOO\
                                                      \ OOOOOOOOOOOOOOOOO|//
Harald Koenig,                                         \/\/\/\/\/\/\/\/\/
Inst.f.Theoret.Astrophysik                              //  /     \\  \

 
 
 

Unknown S3 Chipset Help wanted!

Post by Stephen Salte » Mon, 12 Jun 1995 04:00:00


Download the latest S3 drivers ?

Do an archie search for 'X311S3.TGZ'.

Hope it helps.
--
--------------------------------------------------------

********************************************************
|Mail sent via Demon Internet - THiS Is OnE HOT SySTeM |
--------------------------------------------------------

 
 
 

Unknown S3 Chipset Help wanted!

Post by Isaac To kar-keun » Thu, 15 Jun 1995 04:00:00



>I bought a Genoa Phantom PCI/VLB Graphic Card with
>the Trio64 Chipset Onboard. After installing Linux
>I have problems with the XServer. After starting X11
>the following message appears: Unknown S3 Chipset ...

Be sure you've setup the accel X server correctly. Read the
/usr/X11R6/lib/X11/doc/README.S3 file to locate the chipset you're using. If
you don't know the chipset there's really little you can do. So get know of it,
possibly by seeing the card documents, or by looking at the card directly.

Isaac.

 
 
 

Unknown S3 Chipset Help wanted!

Post by Harald Koen » Fri, 16 Jun 1995 04:00:00




> >I bought a Genoa Phantom PCI/VLB Graphic Card with
> >the Trio64 Chipset Onboard. After installing Linux
> >I have problems with the XServer. After starting X11
> >the following message appears: Unknown S3 Chipset ...

for Trio64 support you need at least XFree86 3.1.1

Harald
--
All SCSI disks will from now on                     ___       _____
be required to send an email notice                0--,|    /OOOOOOO\
24 hours prior to complete hardware failure!      <_/  /  /OOOOOOOOOOO\
                                                    \  \/OOOOOOOOOOOOOOO\
                                                      \ OOOOOOOOOOOOOOOOO|//
Harald Koenig,                                         \/\/\/\/\/\/\/\/\/
Inst.f.Theoret.Astrophysik                              //  /     \\  \

 
 
 

1. Help with new S3 video card: S3: Unknown S3 chipset chip_id = 0x31e1 rev. 61

Hello,

For a friend without internet i do have a question.
He has a new bought S3 PCI 2MB (i thought a Trio64) video card and want to
run X now :)

When trying to start X he gets the message:

<snip>
(--) S3: Mode "400x300" needs hsync freq of 48.08 kHz. Deleted.
(--) S3: Mode "480x300" needs hsync freq of 39.56 kHz. Deleted.
(--) S3: Mode "480x300" needs hsync freq of 48.00 kHz. Deleted.
(**) FontPath set to
"/usr/X11R6/lib/X11/fonts/misc/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Type1/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/Speedo/,/usr/X11R6/lib/X11/fonts/75dpi(--)
S3: Unknown S3 chipset:
chip_id = 0x31e1 rev. 61

 *** None of the configured devices were detected.***

Does anyone know what could be the problem here?

Thanks,

Arjan Filius

--------------------------------------------------------------
Argh!  All right, so how am I supposed to work with Linux when
everything's already been done?!  Can't these people leave some
broken MSDOS like parts so there's problems left to solve!?....

2. GS config

3. s3 trio3d getting "unknown s3 chipset" installing redhat 5.2

4. 440LX chip set / Dell Dimension 300MHz support?

5. HELP: startx says: Unknown S3 chipset

6. Millennia TransPort floppy problem with 2.0.0 and 2.0.3?

7. Q: 86C260 - unknown S3 chipset: chip_id = 0x8c03 rev. 2

8. panic[cpu0]/thread=10408000: vfs_mountroot: cannot mount root

9. Unknown S3 chipset

10. Problems with S3 Chips and tech VLB unknown chipset!

11. S3 unknown video chipset

12. Wanted: X cfg for unknown chipset

13. S3 S3 S3 X X X S3 S3 S3