NIS+ setup problem

NIS+ setup problem

Post by Fung Wai Keun » Sun, 31 Dec 1899 09:00:00



Hi,

I encounter the problem of "Domain not bound" error when I use ypbind in
the local PC running Mandrake 7.1.  My NISDOMAIN is


ACAE_RCL

and my ypserver is running,


   program vers proto   port
    100000    2   tcp    111  portmapper
    100000    2   udp    111  portmapper
    100004    2   udp    977  ypserv
    100004    1   udp    977  ypserv
    100004    2   tcp    980  ypserv
    100004    1   tcp    980  ypserv
    100011    1   udp    654  rquotad
    100011    2   udp    654  rquotad
    100005    1   udp    661  mountd
    100005    1   tcp    663  mountd
    100005    2   udp    666  mountd
    100005    2   tcp    668  mountd
    100003    2   udp   2049  nfs
    100009    1   udp    691  yppasswdd

Here is my /etc/yp.conf

# /etc/yp.conf - ypbind configuration file
# Valid entries are
#
#domain NISDOMAIN server HOSTNAME
#       Use server HOSTNAME for the domain NISDOMAIN.
#
#domain NISDOMAIN broadcast
#       Use  broadcast  on  the local net for domain NISDOMAIN
#
#ypserver HOSTNAME
#       Use server HOSTNAME for the  local  domain.  The
#       IP-address of server must be listed in /etc/hosts.
#

domain ACAE_RCL server 137.189.101.53  <-- my local PC IP address
#ypserver acaepc53.mae.cuhk.edu.hk

when I run ypbind in debug mode, I get


cleared entry for domain ACAE_RCL: server 0.0.0.0, port 0
parsing config file
Trying entry: domain ACAE_RCL server 137.189.101.53

parsed domain ACAE_RCL server 137.189.101.53
bindto_server: domain ACAE_RCL, host 137.189.101.53
domain ACAE_RCL not served by 137.189.101.53

I don't knwo what I have missed in NIS+ setup.  Please help.

Thanks in advance.

--

Regards,
Wai Keung, Fung

Department of Mechanical and Automation Engineering,
The Chinese University of Hong Kong,
Shatin, N.T.,
Hong Kong.

Tel: (852)26098056      Fax: (852)26036002

 
 
 

NIS+ setup problem

Post by blowfis » Sun, 31 Dec 1899 09:00:00



> Hi,

> I encounter the problem of "Domain not bound" error when I use ypbind in
> the local PC running Mandrake 7.1.  My NISDOMAIN is

I don't use yp.

But you might want to check and see if your domain is listed properly in
the DNS. and in bind.

-Alex Lam / blowfish.


> ACAE_RCL

> and my ypserver is running,


>    program vers proto   port
>     100000    2   tcp    111  portmapper
>     100000    2   udp    111  portmapper
>     100004    2   udp    977  ypserv
>     100004    1   udp    977  ypserv
>     100004    2   tcp    980  ypserv
>     100004    1   tcp    980  ypserv
>     100011    1   udp    654  rquotad
>     100011    2   udp    654  rquotad
>     100005    1   udp    661  mountd
>     100005    1   tcp    663  mountd
>     100005    2   udp    666  mountd
>     100005    2   tcp    668  mountd
>     100003    2   udp   2049  nfs
>     100009    1   udp    691  yppasswdd

> Here is my /etc/yp.conf

> # /etc/yp.conf - ypbind configuration file
> # Valid entries are
> #
> #domain NISDOMAIN server HOSTNAME
> #       Use server HOSTNAME for the domain NISDOMAIN.
> #
> #domain NISDOMAIN broadcast
> #       Use  broadcast  on  the local net for domain NISDOMAIN
> #
> #ypserver HOSTNAME
> #       Use server HOSTNAME for the  local  domain.  The
> #       IP-address of server must be listed in /etc/hosts.
> #

> domain ACAE_RCL server 137.189.101.53  <-- my local PC IP address
> #ypserver acaepc53.mae.cuhk.edu.hk

> when I run ypbind in debug mode, I get


> cleared entry for domain ACAE_RCL: server 0.0.0.0, port 0
> parsing config file
> Trying entry: domain ACAE_RCL server 137.189.101.53

> parsed domain ACAE_RCL server 137.189.101.53
> bindto_server: domain ACAE_RCL, host 137.189.101.53
> domain ACAE_RCL not served by 137.189.101.53

> I don't knwo what I have missed in NIS+ setup.  Please help.

> Thanks in advance.

> --

> Regards,
> Wai Keung, Fung

> Department of Mechanical and Automation Engineering,
> The Chinese University of Hong Kong,
> Shatin, N.T.,
> Hong Kong.

> Tel: (852)26098056      Fax: (852)26036002


 
 
 

1. NIS setup problem

Hi All,
I have some trouble to set up a NIS.
I installed all NIS daemons(ypserv, yppasswdd and ypbind) successfully.
But when I changed my passwd using yppasswd in client machine, it changed
only the passwd of server.
So, when I logged in the client machin, I should use old passwd of client
machine.
I think the client machine can't get the NIS information from the server.

Do you know the reason and solution?
Thanks for helping!

---
Keon

2. Intermittant problem with Zoom modem model 2919

3. NIS setup problem on Solaris 2.6 5/98

4. Looking for powerful, easy-to-use math software?

5. NIS Setup problem

6. How to turn name resolving in syslog off?

7. more NIS setup problems

8. visual cron?

9. NIS setup problem

10. NIS Setup Problem on Sol2.6

11. NIS+ setup problem - login fails on client

12. NIS : auth problem with Linux nis server and SUN sparc nis client

13. Howto setup secure rpc without using nis/nis+