Partition size wrong

Partition size wrong

Post by linux-use » Sun, 25 May 2003 12:29:22



Hi all,
I have two hard drives /dev/hdc (master) & /dev/hdd (slave).
Linux RH 8.0 (2.4.20-1) is installed on the slave drive. Both
drives are set to LBA in BIOS.

I have a linux partition on the master drive. The partition was
created with fdisk and is as follows:

/************************/
Command (m for help): p

Disk /dev/hdc: 255 heads, 63 sectors, 5005 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 bytes

    Device Boot    Start       End    Blocks   Id  System
/dev/hdc1   *         1       261   2096451    b  Win95 FAT32
/dev/hdc2           262      5005  38106180    f  Win95 Ext'd (LBA)
/dev/hdc5           262       771   4096543+   c  Win95 FAT32 (LBA)
/dev/hdc6           772      1281   4096543+   c  Win95 FAT32 (LBA)
/dev/hdc7          3738      5005  10185178+  74  Unknown
/dev/hdc8          1282      3737  19727788+  83  Linux

Partition table entries are not in disk order
/************************/

It should be about 20 GB.

However, when I mount it, I get only about 4 GB:

$ mount /dev/hdc8 music
$ df
Filesystem           1K-blocks      Used Available Use% Mounted on
/dev/hdd1              7559252   6583044    592212  92% /
none                    192356         0    192356   0% /dev/shm
/dev/hdc1              2092344   1291512    800832  62% /mnt/c
/dev/hdc5              4088532   4057456     31076 100% /mnt/d
/dev/hdc6              4088532   4082156      6376 100% /mnt/e
/dev/hdc8              4088532   3255388    833144  80% /home/datan/music

Does anyone have any suggestions on what's happening? I'm sure its
something really trivial that I'm doing wrong.

thanks in advance!

 
 
 

Partition size wrong

Post by linux-use » Sun, 25 May 2003 13:25:36



> Hi all,
> I have two hard drives /dev/hdc (master) & /dev/hdd (slave).
> Linux RH 8.0 (2.4.20-1) is installed on the slave drive. Both
> drives are set to LBA in BIOS.

never mind...figured this out. it was something really dumb.

thanks anyway.

 
 
 

1. Mount size wrong with Partition size.

I am new at Solaris, and I think I am doing something completley wrong.
Anyway, I am trying to install Oracle 8, and I need to mount the /U01
/U02 /U03 and /U04 volumes.  There currently is an empty extra drive
/c0t8d0 that is 9GB.  I went under the format utility and set unassigned
partitions at 2GB each.  when I go to mount them, they only are 124MB
each.  I tried changing the partition size to even 50MB, but still when
I mounted it only came to 124MB.

I have no clue whats going on. I mount them as a ufs file system.  I
just started working with Solaris 2 months ago and I am fairly new to
the Unix environment.  I am either mounting the partitions wrong, or
missing a step somewhere.  The command line I use to mount is:
mount -F ufs /dev/dsk/c0t8d0s4 /u01

Thanks in advance.
-kris

2. Large IDE (not in faq)?

3. partition size estimates wrong with debian

4. add missing include for cpqfcTSinit.c

5. 1.2.8: partition has the wrong size: HELP!!!

6. Help with tape drive Wangtek 61000HT installation

7. PARTITIONS ARE THE WRONG SIZE

8. EAPI

9. Sizes of Software and How to Size Partitions?

10. Maximum partition size/SCSI drive size

11. Largest file size and partition size limits on Solaris 2.X?

12. Partition size - ext2 filesystem size.

13. What size to partition root, user and swap partitions?